miercuri, ianuarie 23, 2013


 

 
Î. Care este dovada funcționării în legalitate a unei unități de învățământ particular?

 
R: Unităţile de învăţământ preuniversitare particulare funcţionează pe baze legale dacă prezintă ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea.

 
Funcţionarea legală a unei unităţi de învăţământ preuniversitar, de la grădiniţe la şcoli postliceale, inclusiv, este dovedită pe baza actului de autorizare sau de acreditare, reprezentat de ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea.


Unităţile de învăţământ preuniversitar, inclusiv cele particulare, au dreptul de a înscrie copii/elevi şi de a desfăşura activităţi de educaţie numai dacă dispun de autorizare de funcţionare provizorie sau de acreditare.

 

ARACIP  recomanda tuturor beneficiarilor direcţi şi indirecţi (elevi, părinţi) să solicite la înscrierea într-o unitate de învăţământ, documentul care atestă funcţionarea legală a acesteia pentru a fi scutiți de neplăcerile ulterioare.


În situaţia înscrierii copiilor/elevilor în unităţi de învăţământ preuniversitar particular care nu pot proba funcţionarea pe baze legale, unicii responsabili sunt părinţii sau susţinătorii legali ai acestora.

 

Informaţii despre unităţile de învăţământ preuniversitar particular care funcţionează legal puteţi afla de pe pagina web a ARACIP http://aracip.edu.ro/ sau la numărul de telefon 021/310.42.13.

 

Baza- Avertisment ARACIP: unităţile de învăţământ preuniversitare particulare funcţionează pe baze legale dacă prezintă ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea, http://www.edu.ro/index.php/pressrel/13984